Pui la punga cu sos de tarhon

de La Ancuta in Pui, 1 Iun 2011 | 6768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe intregi
  • sare, piper
  • curry
  • boia
  • rozmarin
  • cimbru
  • 1 punga pentru cuptor
  • Sos:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 200 g smantana
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura tarhon uscat
  • 1 lingura otet
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la punga cu sos de tarhon:

Spalam bine pulpele si le taiem in jumatate.Condimentam cu sare si piper. In punga pentru cuptor punem restul condimentelor iar apoi carnea. Inchidem punga cu clema si amestecam bine, pana se acopera toata carnea cu un strat uniform de condimente.

Intepam punga in mai multe locuri, cu un varful unui cuit.

Asezam apoi punga in tava si dam la cuptor ~ 1 ora. Cand sunt aproape gata scoatem din cuptor si rupem punga. Mai lasam in cuptor 10-15 minute sa se rumeneasca.

Intre timp pregatim sosul:

Oparim tarhonul in lapte. Intr-o oala cu fundul mai gros punem untul la topit apoi adaugam faina si amestecam bine pana se omogenizeaza. Stingem cu laptele fierbinte si amestecam energic, ca sa nu ramana cocoloase. Lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu.

La final adaugam smantana iar apoi otetul si lasam sa mai dea 2-3 clocote.

Servim sosul cald cu pulpele de pui rumenite. Noi am avut o garnitura de cartofi copti umpluti cu branza.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la punga cu sos de tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

03.06.2011, 22:28

Grozav...eu sunt cu ochii pe sosul cu tarhon...

La Ancuta 1

03.06.2011, 22:35

Multumesc Florina

La Ancuta 1

03.06.2011, 22:35

Asa Ruxy, pazeste-l bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bilute din carne de pui tocata